fredag, mars 23

Välkommen till Volvosamhället

Vill börja dagens inlägg med att tips om en annan blogg, Tim Svanberg ledamot i CUF:s Förbundsstyrelse har utmanat Sverigedemokraterna på debatt men de har som de fegisar de är dragit sig ur. Läs hela historien här.

Tycker det är lite intressant att de under den tid de funnits konstant kört tricket ”vi får inte vara med” och nu när de faktiskt får frågan om att debattera kommunala angelägenheter i de kommuner de har blivit valda så drar de sig undan.

De gräver sin egen grav, inget att klaga egentligen över, då många av deras röster hittills varit missnöjesröster kommer de troligen att förlora dem nu när de försöker bete sig som ett etablerat parti.

Men nu till dagens egentliga ämne för mitt skrivande. Välkommen till Volvosamhället! Nu på morronen rapporterar SVT och DN om att Volvo kan tänka sig att vara med , tillsammans med staten, och finansiera vägar och broar som är viktiga för koncernen. Att de kan tänka sig vägavgifter som ett sätt att sedan få tillbaka sin investering.

Det är på ett vis otroligt bra, när samhället inte kan betala allt kan företag som också vinner på just den infrastrukturförbättringen vara med och bidra istället för att projektet skjuts på framtiden. Samtidigt kommer vi då att till fullo börja leva i ett delägt samhälle där Volvo äger vägarna och kan ta ut avgifter, där andra företag kan delfinansiera andra delar av vår infrastruktur och ta betalt för det.

Åsa Torstensson den borgerliga infrastrukturministern har sagt att regeringen ska undersöka saken, vilket är ett betydligt mer positivt svar än vad Sosse regeringen innan gett.

Jag tror att det viktigaste i detta är att det är en samfinansiering och att det är samhället som äger vägen trotts att Volvo sedan vill ha avkastning.

När jag surfade på DN så jag denna artikel också, bara så underbart. Jag bloggade ju tidigare om att Mona och Margot nu kommer för den socialistiska delen av detta land närmare EU som två herdar. Att hon sen säger att den sittande borgerliga regeringen gör mer än den förra är bara underbart, särskilt för oss som diggar EU och Margot.

Nu ska jag till jobbet, och hoppas på att min årskurs 9:e som jag ska ha i svensk inte fortsätter med den underbara leken de kom på igår. Ni vet den där blicken ett barn kan få när det kommer något verkligt underbart, tv av mina elever fick den igår när de insåg att man kan bryta sönder tuschpennor och skvätta färgen på varandra… De vita väggarna i klassrummet är inte längre vita om vi säger så *suck*. Så mogna är 15 åringar, sen tycker vissa att de borde få rösta året därpå? Jo tjena!

Peace love och Europafederalism

Inga kommentarer: