söndag, november 25

Strumpmonster med smak

Jag har precis som min vän Magnus funderat länge på detta med strumpor och varför tvättmaskinsmonstret alltid tenderar till att äta en av varje och inte ett helt par, måste ju säga att jag förstår det jag menar vem vill äta samma sak hela tiden själv? Men det hade varit lättare om det gjort det. För att råda bot på detta kastade jag ut min kasse med hur många omaka strumpor som helst och köpte en massa nya, alla i lika färg och av samma modell. Självfallet så trodde jag att denna enkla men ack så smarta lösning skulle spara tid när det väl kom till sorteringen, ja för nu ser ju alla strumpor lika ut och det gör inget om monstret tar en då och då det är ju bara att para ihop den strumpan med en annan strumpa som förlorat en kompis…

Trodde jag ja, nu visar det sig att strumpor som tillverkas för de flesta butiker säljs inom en viss storleksram som tillexempel kan man ta de strumpor jag har köpt som såldes i stl 40-45, själv har jag stl 37 men sådana strumpor kan man bara hitta på barnavdelningen. Nalle Puh i all ära men inte min smak kanske. När jag nu köpte i storlek 40-45 så tänker man ju sig att man köper en packe med 40 och ett annat som kanske är 45, så var inte fallet ALLA strumpor hade olika storlek… Detta har lett till att jag får spendera ännu mer tid vid strumpsorteringen, eller jag borde göra det men gör det inte för jag är en lat person, för alla har olika storlekar så rätt var det är kan man ta ett par som man trodde var sorterat men när man tar på sig dem går den ena strumpan alldeles lagom långt upp på benet och den andra halvvägs upp till knäet.

När jag blir stor ska jag rädda världen, och ett av de första projekten jag ska ta tag i är helt klart att se till att strumpor tillverkas och säljs i samma storlek i paketen, men jag vill inte vara allt för elakt mot tvättmaskinsmonstret, alla har ju rätt att leva sitt liv som de vill, så jag ska se till att mina strumpor har ränder i massa olika färger så att monstret kan variera sig.

Peace love och tvättmaskinsmonster

2 kommentarer:

frikadell sa...

Har inget svar på varför det alltid bara är en strumpa per par som försvinner. Mysko.

Löste dock problemet med en Pocket Wash.
Det är en strumpsorterande tvättpåse med 6 fack.

Man stoppar strumporna parvis per fack.
Sen tvättar och torktumlar man som vanligt med resten av kläderna.
Alltid rena, torra och sorterade strumpor. Ingen försvinner mer...

Christopher sa...

Hmm ska jag absolut kolla upp, min lösning var att bara ha en modell strumpor. då gör det inget att en försvinner för när nästa gör det så har man ett par igen =)